Check je schuldsaldoverzekering

Opgelet! Zeer belangrijk mededeling voor: 

  • militairen van het actief kader of van het reservekader
  • Kandidaat militairen van het actief kader of van het reservekader
  • Lid van het burgerpersoneel van Defensie (statutair, contractueel en stagiaires) 
  • Militaire aalmoezeniers of morele consulenten van Defensie

Schuldsaldoverzekering eigen woning 

Voor een optimale bescherming word je als personeelslid van Defensie aangeraden een schuldsaldoverzekering voor je eigen woning, gebruikt als hoofdverblijfplaats, af te sluiten bij een verzekeraar die aangesloten is bij de overeenkomst afgesloten tussen Assuralia en Defensie in 2020.

Die overeenkomst is vanaf 1 juli 2021 van toepassing.

Voor deze contracten kunnen er immers geen bijpremies of uitsluitingsclausules voorzien worden op basis van specifieke risico’s verbonden aan je job bij Defensie. De risico’s die je als personeelslid van Defensie loopt tijdens de uitoefening van je functie worden gedekt door Defensie en de overige overlijdensrisico’s door de verzekeraar.

Dit gebeurt echter niet automatisch! 

Als jouw schuldsaldoverzekering afgesloten is vóór 1 juli 2021, dan moet ze aangepast worden aan de nieuwe overeenkomst 2020 om van de nieuwe meer gunstige voorwaarden te kunnen genieten.

Opgelet:

  1. Je verzekeraar moet aangesloten zijn bij de nieuwe overeenkomst: zie contactgegevens van de verzekeringsondernemingen die toegetreden zijn tot deze overeenkomst.
  2. Je moet zo snel mogelijk en in elk geval vóór 31 december 2021 aan je verzekeraar of aan je verzekeringstussenpersoon laten weten dat je een personeelslid bent van Defensie. Je kan hiervoor deze brief (link naar de brief in word) gebruiken en ingevuld en ondertekend terugbezorgen aan het contactadres van uw verzekeraar.

Voor eventuele vragen of onduidelijkheden kan je terecht op de FAQ-pagina “Overeenkomst Assuralia 2020” op het intranet van Defensie of kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .