Nieuwe voorzitter ACV Openbare Diensten

Jan Coolbrandt 

Vanaf 1 mei 2019 is Jan Coolbrandt de nieuwe voorzitter van ACV Openbare Diensten. Hij neemt de fakkel over van Luc Hamelinck, die de afgelopen 25 jaar de christelijke vakbondscentrale voor openbare diensten heeft geleid.

Na zijn studies ging Jan Coolbrandt aan de slag bij de federale overheid. Eind jaren 70 maakte hij de overstap naar het Algemeen Christelijk Vakverbond. In 1984 ruilde hij ACV Nationaal in voor ACV Openbare Diensten, waar hij sinds 1988 nationaal secretaris is van de sector vervoer. Sindsdien maakt hij ook deel uit van het dagelijks bestuur.

Als nationaal secretaris vervoer was hij verantwoordelijk voor de onderhandelingen in het kader van het faillissement van Sabena, tot vandaag nog altijd het grootste faillissement in de Belgische geschiedenis.

Als voorzitter wil Jan nog meer ijveren voor een sterke openbare sector, met een al even sterk ACV Openbare Diensten dat voluit gaat voor de verdediging van haar leden doorheen alle sectoren van de publieke sector. Jan Coolbrandt: “Ik wil voortbouwen op het werk van mijn voorganger. De openbare sector heeft het echter de afgelopen jaren bijzonder moeilijk gehad. We staan als maatschappij voor een aantal cruciale uitdagingen. Samen met de centrale en met al onze militanten en leden wil ik onze vakbeweging verder uitbouwen en zal ik blijven hameren op het belang van goed werkende openbare diensten en bedrijven en aan goed uitgebouwde collectieve voorzieningen.”

 

Jan Coolbrandt

Proficiat met uw nieuwe functie van voorzitter