11 september 2017

 

Bevraging militairen over voorliggend pensioenvoorstel.

Doel van een bevraging

Met deze enquête willen we een zo goed mogelijk beeld krijgen van uw mening over het voorstel van pensioenen/defensie dat momenteel als overgangsmaatregelen op tafel ligt.

Dit voorstel is erop gericht om de principebeslissing die de ministerraad in het weekend van 15/16 oktober 2016 heeft genomen te versoepelen. De leeftijd waarop militairen uiteindelijk defensie kunnen verlaten zal afhangen van enerzijds de maatregelen die genomen zullen worden door de regering (op advies van de Nationale Pensioen Commissie (NPC)) en anderzijds van de maatregelen die Defensie zal nemen in het kader van een teruggave op het einde van de loopbaan van gepresteerde en niet vergoede uren, zeg maar, een opname van een soort van tijdsparen.

Het is dus zeer belangrijk deze bevraging in dit kader te bekijken en contact op te nemen met één van onze militanten mocht u hierover bijkomende vragen hebben.

Aanschrijven leden ACV Defensie

Gisteren, 11 september 2017 werd naar elk lid van ACV Defensie een gepersonaliseerd schrijven gericht om de impact van het voorliggend ontwerp van pensioenhervorming toe te lichten. Indien nodig kan men eveneens bijkomende uitleg bekomen via onze militanten in de eenheden. In dit schrijven verzoeken we eveneens elk lid van ACV Defensie om hun bevindingen, gevoelens, en opmerkingen over het voorliggend ontwerp aan ons te ventileren via een bevraging die online beschikbaar is op de website van ACV Defensie.

Bevraging voorliggend pensioenvoorstel

In het gepersonaliseerd schrijven van 11 september 2017 staat voor elk lid ACV Defensie een “unieke code” vermeld die u nodig heeft om de bevraging in te vullen.

Bent u lid van ACV Defensie en heeft u geen “unieke code” ontvangen (verloren gegane brief, …), stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Per kerende mail zal u dan uw “unieke code” ontvangen.

Invullen bevraging

Zowel leden als niet leden mogen de bevraging invullen, doch het gebruik van de resultaten hiervan worden anders verwerkt. Alle antwoorden, evenals de opmerkingen worden anoniem behandeld.

Invulling bevraging door leden

De antwoorden en commentaren die onze leden uitbrengen in de bevraging pensioenen, zullen gebruikt worden tijdens het gemeenschappelijk groepscomité van de militairen van 19 september 2017 om het standpunt te bepalen van ACV Defensie en om een advies over te maken aan het kabinet Pensioenen en het kabinet Defensie over het voorliggend ontwerp van pensioenhervorming.

Invulling bevraging door niet-leden

Niet leden mogen eveneens de bevraging invullen. Hiervoor vermelden ze in het vak “unieke code” hun Naam en voornaam. Niet correct (foutieve unieke code of geen juiste naam) ingevulde bevragingen worden uit het bestand verwijderd.

De input van de niet-leden zal samen met de input van de leden gebruikt worden in de verdere onderhandelingen van dit dossier “pensioenhervorming”.

 

Download de "pdf" versie van deze nieuwsbrief